Keskin'e Doğalgaz Müjdesi

Keskin

Belediye Başkanı Dede Yıldırım, Keskin'de çalışmaların devam ettiğini yakında ilçenin doğalgaza kavuşması için çalışmalar başlattıklarını söyledi.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Doğalgaz için çalışmaların devam ettiğini söyleyen Belediye Başkanı Yıldırım, “Doğalgaza zamanında ve süresinde müracaat edilememiş. Kaman Belediyesi doğalgazını alıyor. Bakanlar Kurulu bir karar yayınlamış, onlar o karardan önce müracaatını yapmışlar.  Biz Keskin Belediyesi olarak süreyi geçirmişiz. Yeni bir Bakanlar Kurulu kararı çıkarsa ilçemiz Doğalgaza kavuşacak. Doğalgazın gelmesi ile birlikte Keskin Organize Sanayi Bölgesi’ne yatırımcı gelecek, teşvik gelecek. Kırıkkale Organize Sanayi Bölgesi’nde bile doğalgaz yok. Keskin’deki hem kamu kurumları hem de vatandaşlarımızın talebi karşılanmış olacak. Buda Keskin’i daha güzel noktalara getirecektir” dedi.

YENİ TOKİ KONUTLARI

Cezaevinin yapım çalışmalarının başladığını vurgulayan Yıldırım, “Cezaevimiz 1200 mahkûm kapasiteli olacaktır. Cezaevinde yaklaşık 400 personel istihdam edecek. Bunun için TOKİ’ye müracaat ettik. TOKİ faaliyete geçtiği zaman burada çalışan personelimiz Keskin’de ikamet etsin. Bunun için Bakanlığımızı ziyaret edeceğim. Karıştıran mevkiimize Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri geldi. Projelendirilebilirse bu mevkiimizi Tabiat Parkı olarak yapacağız. Bizim o bölgeye bakmamız sıkıntı oluyor.  Tabiat Parkı olursa Keskin kazanacak.”

OKULLARDA BÜYÜK EKSİKLİK

Okullarda çok büyük eksikliklerin olduğunu söyleyen Yıldırım, “Hem öğretmen kadrosunda hem de okul olarak çok eksikliğimiz var. Kırıkkale’ye ikinci bir Fen Lisesi yapılması planlanıyor. İlçemize Fen Lisesi yapılırsa Türkiye genelinden öğrenci gelir. Keskin’in büyümesi, gelişmesi ve istihdam kadrosu için mutlaka Fen Lisesi ilçemize katkı sağlayacaktır. Kırıkkale il olarak paylaşımcı bir il.”

EN GELİŞMİŞ TARIM ARAZİLERİ

Kırıkkale’nin 8 ilçesinin en gelişmiş tarım arazisine sahip olduklarını belirten Yıldırım, “Sulu tarım konusunda da Keskin ön plandadır. Köy ve Karayolu ağı Özel İdareye bağlı en uzun yol ağı Keskin’de. Araç gereç olarak gerilerdeyiz. Bizim burada araç ve gereçlerimiz fazla olması gerekiyor. Kapulukaya, Kesikköprü ve Hİrfanlı Barajı bizim Keskin topraklarımızdan geçiyor. Muazzam bir ekilebilir arazilerimiz var.”

KESKİN’İN HİZMET ALANI ÇOK

İş-Kur’dan Kırıkkale’ye 500 işçinin alınacağını söyleyen Yıldırım, “Bu yıl Kırıkkale’ye 500 işçi alınacak. Geçtiğimiz yıl ise İş-Kur’dan Kırıkkale’ye 300 işçi alındı. 300 kişi çalışırken Keskin’e 20 işçi verilmişti. Keskin’in hizmet alanı çok. Bizim ilçemize 20 kişiden fazla işçi verilirse ilçemize Belediyemizin bulunmuş olduğu maddi sıkıntılardan dolayı daha fazla hizmet etmiş olacağız. Bizim ilçemiz hizmet alanımız açısından büyük bir yer. Aksi takdirde az işçi verilmiş olması bizi ve ilçe halkını derinden üzmüş olur.”

ARAÇ GEREÇ BAKIMLARINI YAPILDI

“Araç gereçlerimizin bakım onarım gibi ihtiyaçlarını karşıladık. Tüm araçlarımız çalışır durumdadır. Traktör kepçemiz hurdaya çıkarılacaktı, onun tamiratını yaptırdık sıfır gibi oldu. Diğer bir kepçemizi de yaptırdık. Çöp arabamızı Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın talimatlarıyla Belediye atölyesine gönderdik yapılıyor. Keskin halkı bize güvensin ve inansın. Biz Keskin için gerekli çalışmalarımızı yapıyoruz.”

KİMSENİN KAPISINI ÇALMAYACAĞIZ

30 Mart’tan itibaren Keskin Belediyesi’nin elektrik borcu olmadığını fakat günü geçmiş faturalarının olduğunu söyleyen Yıldırım, “Elektrik için Genel Başkan Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Beşir Atalay bir yerlere talimat verdi. Proje karşılığı elektrik borcundan kurtulacağız. Elektrik ve personel borcumuz kapanır ise bir daha para için kimsenin kapısını çalmayız.”

HALKIMIZDAN DESTEK BEKLİYORUZ

Alt yapı çalışmalarının devam ettiğini belirten Yıldırım, “İlçemizin alt yapı çalışmaları ile yakından ilgileniyoruz. Kanal çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Bu çalışmamızı tamamladığımız takdirde su çalışmalarına başlayacağız. Yollarımızda bozukluklar oluyor. Alt yapı çalışmalarını tamamladığımız zaman 6 ay içerisinde yol çalışmalarını bitireceğim. Keskin halkımızdan tek ricam bize biraz tahammül göstersinler.”

ÖNCELİĞİMİZ HİZMET

Keskin en öncelikli sorunu su olduğunu ifade eden Yıldırım, “Yeşil Vadi Su Birliği’nden gelen su çok pahalıya tekabül ediyordu. Kaçak çok oluyor. Hem İller Bankası nezdinde hem de müteahhit nezdinde girişimde bulunuyoruz. Ağustos – Eylül arası 163 bin TL elektrik parası geldi. Biz bu kadar su satmıyoruz fakat elektrik borcumuzu ödedik. Su şebekesinde 2 motor çalışıyor. Benim birinci önceliğim vatandaşımızın musluğundan suyu akıtmaktır.”

SAĞ OLSUNLAR

Son olarak Başkan Yıldırım ilçe yapımında kendisine destek veren başta AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Parti Sözcüsü Prof. Dr. Beşir Atalay başta olmak üzere Kırıkkale Milletvekilleri Oğuz Kağan Köksal, Ramazan Can, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ve ilçelerine destek veren herkese teşekkür etti.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü